За да използваш Wine It UP, трябва да потвърдиш, че имаш навършени 18 години.

С дъх на вино и череши

Както вече разбрахте, наскоро екипът на Wine it up имаше уникалната възможност да сподели едно преживяване с една от най-известните и уважавани вино-личности в световен мащаб- Карълайн Гилби, MW

Прочети статията

Бордо - кратък урок по история

Няма винен професионалист или аматьор днес, който да не е чувал за този регион или да не отъждествява цвета на червено вино с цвета “бордо”. Но от кога датира винопроизводството и колко време е било нужно да се създаде облика на Бордо като световна винена столица?

Прочети статията

Сухиндол - „Българската Шампания”

В Централна Северна България, точно на прехода между Дунавската равнина и Предбалкана, се намира един от най-големите центрове за производство на вино в страната. Градчето се казва Сухиндол и неговите жители с умиление го наричат „Българската Шампания”. По- голямата част от населението в региона се занимава с отглеждане на лозя и производство на вино.

Прочети статията

NAPA VALLEY- A GLA$$ OF LOVE

Сядам да пиша тези редове с носталгия по отминалите няколко незабравими винени месеци, но и с радост, че една мечта се превърна в реалност. Всеки винолюбител е чувал и знае по нещичко за нейно величество Napa valley и срамежливата й, но не по-малко красива сестра Sonoma, гледал е Bottle shock, или е виждал снимка на полумесецът от бъчви в Opus one. Е, реалността не е така романтична и десетилетия тежък труд и сериозен финансов ресурс стоят зад това, което е Napa в момента.

Прочети статията

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Всеки любознателен почитател на виното трябва да знае какво се случва през третият четвъртък на Ноември месец всяка година. Тогава ценителите на виното от цял свят могат да опитат новата реколта Божоле нуво. Всяка година в региона Божоле се е произвеждало младо вино, с което жителите и хората работещи във винарския бранш да отпразнуват края на винарската кампания, но до средата на 20 век това било локално явление.

Прочети статията

Винено пътешествие в България

Paul Caputo е италиански сомелиер, енолог и винен журналист с повече от 10 години опит във винарския бранш. Опознавайки различните вина по света, той проявява особен интерес към сортовете от Балканският полуостров, в частност Македония, където е съавтор на „Macedonian wine guide”. Следващата му стъпка в опознаването на Балканската винена карта минава през България, чрез участието му в комисията на дегустационният конкурс за местни сортове ВиноБалканика.

Прочети статията