За да използваш Wine It UP, трябва да потвърдиш, че имаш навършени 18 години.

Условия и правила за ползване

Информация за условията за използването на този уебсайт

Общи условия за ползване на сайта:

Сайтът wineitup.eu е все още в beta версия.

Тези oбщи условия уреждат взаимоотношенията с потребителите на интернет сайта Wineitup.eu, възникващи при предоставяне и ползване на услуги:

 1. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта.
 2. Съгласявайки се с общите условия за ползване на Wineitup.eu, потребителите декларират и гарантират, че имат навършени 18 години и че са съгласни с упоменатите условия.
 3. Потребителите на Wineitup.eu получават правото да използват услугите на сайтa  единствено за лични и нетърговски цели.
 4. Част от услугите на сайта Wineitup.eu се предоставят на потребителите  без да е необходима предварителна регистрация. За някои от услугите, които предоставя сайта е необходима регистрация. При регистрацията потребителят е длъжен да предостави свой действащ имейл и да въведе лична парола, с която ще влиза в системата. Лични данни (име, фамилия и др.) не са задължителни. Процедурата по регистрация е  абсолютно безплатна, доброволна и няма задължителен характер.
 5. Wineitup.eu  не носи отговорност за изразените от потребителите мнения.
 6. Потребителите на Wineitup.eu са длъжни да използват кирилица.
 7. Екипът на Wineitup.eu определя основните правила и насоки на развитие на сайта и има правото да променя настоящите условия за ползване на сайта по всяко време.
 8. С оглед непрекъснатото подновяване и подобряване функционалността на сайта Wineitup.eu, екипът ни има право да променя дизайна и функционалността на сайта и на предоставяните услуги без предварително известяване.
 9. Wineitup.eu има право да закрие или изтрие профила и коментарите на произволен потребител по своя преценка.
 10. Wineitup.eu  не носи отговорност за каквито и да е загуби – преки, непреки и  последващи вреди, пропуснати ползи, произтичащи от  достъпа на потребителите до  уебсайта.
 11. Всяко от изброените в нашият каталог вина, е представено с характеристики (вид, цена, сортов състав, реколта, алкохолно съдържание и др.), които са набавени от уебстраницата или продуктовият каталог на съответният производител. Wineitup.eu не носи отговорност в случай, че посочените характеристики са неточни или неверни.
 12. Прикачените към всяко вино снимки са набавени от уебстраницата или продуктовият каталог на съответната изба/производител. Възможно е снимката прикачена към дадено вино да не съответства на актуалната реколта. Тези снимки имат за цел да представят визуално оценяваното вино.
 13. Екипът на Wineitup.eu не се ангажира и не носи никаква отговорност за публикуваните оценки на вината. Оценяването на вината се базира на система от 5 звезди, като всяка звезда носи индивидуално значение и характеризира оценяваното вино. Оценката която се публикува в каталога с вина е средноаритметична от оценките на всички потребители оценили даденото вино.

Правила за ползване на Wine It Up:

 1. Всеки потребител на Wine it up има право  само на една регистрация в сайта. Потребители с повече от една регистрация, се смята че нарушават правилата и ще бъдат отстранени.
 2. Всеки потребител на Wine it up трябва да има навършени 18 години, или да е на възраст, която му позволява да консумира алкохолни напитки според законодателството на държавата си.
 3. Регистрираният потребител има право да споделя мнение и да оставя коментар под вината представени в Wine it up, да ги оценява и добавя към своята лична виртуална енотека.
 4. Използването на добър тон е задължително. При употреба на обидни думи, администраторите на  Wine it up имат правото да премахнат коментара на потребителя. При последващо неспазване на правилата и задълженията, администраторите имат право да премахнат потребителя.
 5. Потребителите нямат право да публикуват рекламни материали и да споделят линкове с цел реклама в Wine it up.
 6. Публикуваните мнения в Wine it up са собственост на сайта и могат да бъдат използвани и цитирани в други медии и да бъдат публикувани, без специалното разрешение на авторите им.
 7. Употребата на кирилица при изписване на коментари, съдържащи думи на български език, е задължителна.